Posted on

Ovesnou kaši Šíma snídá každý den od devátého měsíce. Vyzkoušeli jsme spoustu variant, poměrů a postupů, ze kterých nám vykrystalizovaly banánová a hrušková kaše. Hrušková bývá jednosložková, zatímco k banánu se hodí i další ovoce 😊

Pro optimální hustotu banánové kaše se mi osvědčil (hmotnostní) poměr vloček ku vodě 1:3, u hruškové asi 1:2 – banány spíš zahušťují, hrušky naopak ředí. Pokud budeš přidávat další ovoce, mysli na to, že některé druhy jsou hodně vodnaté, takže by mohla být kaše moc tekutá a trvalo by věčnost ji nasoukat do dítěte 😀 Takže můžeš třeba borůvky předem rozmixovat, přidat k nim suché vločky a méně vody. Vločky rovnou nasáknou šťávu 😊

Na receptu je fajn i to, že se dá použít mražené ovoce! Já to obvykle dělám tak, že použiju čerstvý banán a mraženou druhou složku. U mraženého ovoce jsou jen samé výhody – kaše se rychle zchladí a nemusíš řešit, jestli máš doma čerstvé ovoce 😀

Recept vychází přibližně na dvě 160ml porce.

Ingredience

  • 50 g ovesných vloček
  • 150 ml horké vody
  • 1 banán
  • [1 hrst meruněk / borůvek / jiného ovoce]

Postup

  1. Vločky nasyp do misky mixéru, zalij je horkou vodou a uzavři. Nech vločky nasáknout vodu (asi 10 minut, klidně je ale nech i přes noc 🙂).
  2. K vločkám přidej kousky banánu a případně dalšího ovoce. Rozmixuj nahrubo nebo nahladko podle toho, jak to vyhovuje kulíškovi 🙂
  3. Rozděl do dvou nádob a tradá, hotovo!

Hruškovou kaši připravíš úplně stejně, jen použij 100 ml vody a jednu nebo dvě hrušky

Fotky