Nevěděla jsem co uvařit, tak jsem improvizovala. Šímovi to chutnalo, proto to píšu sem, i když to vlastně žádný recept není 😀
Ingredience
- Olivový olej
- 1 cibule
- Nějaká mrkev
- Petržele asi jako mrkve
- Nějaká rajčata
- Zbytek hovězího mletého / zbytek mražené kostky z hovězího
- Domácí vegeta a horká voda, nebo domácí nesolený zeleninový vývar
- Oblíbené těstoviny
Postup
- Na olej dej smažit nakrájenou cibuli.
- Přidej maso a chvilku ho opékej (pokud máš kostku masa, které už jsi vařila předtím, přidej ho až po zelenině).
- Nastrouhej mrkev a petržel (nebo ehm vyndej z mrazáku zásobu), přihoď k cibuli. Přidej nakrájená rajčata. Nech to chvilku dělat to, co to zrovna dělá. Dej vařit vodu, nebo ohřej vývar.
- Dej vařit těstoviny.
- Podlij boloňskou směs a nech vařit, dokud se neuvaří těstoviny.
- Směs rozmixuj. Pokud je směs moc řídká, klidně ji ještě na chvilku vrať na sporák, aby ztratila vodu.
- Podávej s těstovinami 😊 Ty buď nech vedle, aby si jimi žroutík mohl živit sám, nebo je natrhej do omáčky 🙂
Tradá! Jednoduchá zbytková co dům dal plus mínus boloňská omáčka 😀