Posted on

Nevěděla jsem co uvařit, tak jsem improvizovala. Šímovi to chutnalo, proto to píšu sem, i když to vlastně žádný recept není 😀

Ingredience

  • Olivový olej
  • 1 cibule
  • Nějaká mrkev
  • Petržele asi jako mrkve
  • Nějaká rajčata
  • Zbytek hovězího mletého / zbytek mražené kostky z hovězího
  • Domácí vegeta a horká voda, nebo domácí nesolený zeleninový vývar
  • Oblíbené těstoviny

Postup

  1. Na olej dej smažit nakrájenou cibuli.
  2. Přidej maso a chvilku ho opékej (pokud máš kostku masa, které už jsi vařila předtím, přidej ho až po zelenině).
  3. Nastrouhej mrkev a petržel (nebo ehm vyndej z mrazáku zásobu), přihoď k cibuli. Přidej nakrájená rajčata. Nech to chvilku dělat to, co to zrovna dělá. Dej vařit vodu, nebo ohřej vývar.
  4. Dej vařit těstoviny.
  5. Podlij boloňskou směs a nech vařit, dokud se neuvaří těstoviny.
  6. Směs rozmixuj. Pokud je směs moc řídká, klidně ji ještě na chvilku vrať na sporák, aby ztratila vodu.
  7. Podávej s těstovinami 😊 Ty buď nech vedle, aby si jimi žroutík mohl živit sám, nebo je natrhej do omáčky 🙂

Tradá! Jednoduchá zbytková co dům dal plus mínus boloňská omáčka 😀

Fotky