Posted on

Karbanátky jsou skvělé jídlo na procvičování samostatného jezení – dobře se drží v ruce, nenadělají moc nepořádku a dítě se nasytí, i když toho zase tolik nesní. Navíc je to jídlo, které sní i každý (masožravý) dospělý, takže je výborně postaráno o všechny (masožravé) členy domácnosti!

Ingredience

  • 250 g mletého hovězího
  • 250 g mletého vepřového
  • 100 g vloček
  • 2 vajíčka
  • 150 g strouhaného sýra
  • koření na steaky
  • sůl, pepř
  • 750 g brambor
  • kmín

Postup

  1. Pokud budeš karbanátky péct, dej hřát troubu na 180 °C. Dej vařit vodu na brambory.
  2. Všechno kromě brambor a kmínu smíchej 😀 Brambory oloupej a nakrájej.
  3. Velkou lžící nabírej porce a rukama uplácej asi 1-1,5 cm tlusté karbanátky. Vyskládej je na plech vyplněný pečicí papírem. Dej vařit brambory a zasyp je kmínem.
  4. Vlož do trouby asi na 20 minut. V případě, že budeš smažit na oleji, smaž na oleji 😀 Můžeš je také syrové po jednom zabalit do fólie a dát je mrazit do zásoby 😊 Až budeš chtít ty mražené osmažit, dej je do pánve se studeným olejem, aby stihly rozmrznout. Pokud je hodíš na rozpálený olej, vnější část karbanátku se udělá až spálí, zatímco vnitřek bude stále zmrzlý. Když se ti to přece jenom podaří udělat takhle, můžeš je ještě podélně rozkrojit a dodělat. Aspoň jich bude víc 😁

Tohle je recept od mojí maminky 😊

Fotky