Posted on

Tenhle recept jsem původně vyrobila reverse-engineeringem, protože milujeme Olive&Basilico omáčku od Panzani. Jednou ji ale ochutnal Šíma a mohl se po ní utlouct! Tak jsem ji malinko upravila i pro něj 😊 Šíma ji měl poprvé asi v 16 měsících, ale mohl by ji tak od 12. měsíce (citron, olivy, možná i ten cukr). Vystačí na litr omáčky, takže asi 3 dospělé a 2 dětské porce.

Ingredience

  • Olivový olej
  • 500 g těstovin
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g rajčat nebo 2 plechovky rajčat
  • 150 g řapíkatého celeru
  • bazalka, rozmarýn, tymián
  • 70 g černých oliv
  • 70 g zelených oliv
  • 2 lžičky cukru
  • pár kapek citronu
  • 70 g rajčatového protlaku*
  • sůl, pepř

Postup

  1. Dej vařit vodu na těstoviny.
  2. Na oleji osmaž najemno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
  3. Přidej nakrájená rajčata na kostičky a nakrájený řapíkatý celer a chvilku opékej.
  4. Teď někdy by se měla začít vařit voda na těstoviny – dej je do jemně osolené vody s trochou oleje.
  5. Přidej bazalku, rozmarýn a tymián, důkladně promíchej.
  6. Přidej nasekané olivy, cukr, citron a protlak. Průběžně ochutnávej 😈
  7. Nech chvilku probublávat, poté odstav, dosol a dopepři.
  8. Směs rozmixuj a buď podávej, nebo zavař 🙂

Fotky