Posted on

Na dnešní plavání jsme vlastně ani neměli jít – předevčírem jsem hodinu odhlásila, protože jsem dnes měla prohlídku u zubaře. Při odchodu z bytu mi volala sestřička, že prohlídku musí zrušit. Tak jsem využila toho, že kluci pořád spali, a šla jsem na procházku s mamkou – měly jsme jít k zubaři spolu. V půlce procházky mi došlo, že jsme vlastně měli mít plavání, tak jsem se podívala do systému a pořád tam bylo naše místo volné! Tak jsem nás zase přihlásila a běžela jsem domů 😁

Dneska bylo v bazénu narváno, náš kočárek obsadil poslední místo v kočárkárně 😅 V bazénu nás bylo 7 párů a bazén mi připadal opravdu malinkatý. Když jsme chodili v kruhu, byli jsme konstantně nalepení na pár před námi, na nás se zase lepili ti za námi 😀 Nebylo kam uhnout 😀 Měli jsme dneska záskok, protože je Pája nemocná.

Začali jsme tím, že si každé dítě našlo svého krokodýla, o kterého se mělo starat – nejdřív ho mělo držet na hladině tak, aby se viděl s ostatními krokodýly, potom ho dovézt do sprchy, a nakonec ho nakrmit vajíčky.

Potom jsme procvičovali potápění – děti měly vylézt na břeh a ze sedu za námi hupsnout do vody tak, aby se potopilo. Šíma místo skákání koukal na všechny kolem, tak jsem mu s tím skákáním trochu pomohla. Ze břehu to bylo pro něj trochu nečekané, z pěnové desky to šlo o něco lépe. Lektorka nám potom udělala sprchovací stanici, kterou jsme za zpívání Prší, prší proplavávali a nechali se osprchovat. V dalším kole místo sprchy měla žížalu, kterou mělo dítě buď podplavat nebo přeskočit. Zkusili jsme nejdřív podplavání, ale Šíma se trochu napil, tak se ke mně pak přitisknul tak, že se vůbec nechtěl pustit. Tak jsme žížalu v dalším kole přeskočili spolu 😊 (Jen symbolicky, samozřejmě 😀)

Pak jsme chvíli zpívali a plavali, a co se nedělo – Šíma kopal! Kopal už fakt zřetelně! Dokonce dělal vlny! 😁 (Na konci hodiny v jednu chvíli dokonce kopal nejvíc ze všech dětí 😍 …jo, všichni už byli unavení 😀)

Pak přišly na řadu destičky. Použili jsme je jako nestabilní rukávky – děti se tak musely snažit nepřepadnout. Když dobře držely střed těla, byly ve svislé poloze, jakmile povolily, začaly přepadávat. Perfektní cvičení jak pro Šímu, tak pro mě 😀 Protože destičky dostatečně nadnášejí, drželi jsme děti jenom za ruce, respektive se děti samy držely nás za prsty. Bylo vidět, že Šímovi po chvilce došlo, že ho nadnáší jen destičky a voda, mě měl jen jako jistotu. Bylo boží pozorovat, jak mu to šrotuje v hlavě 😁 Střídali jsme různé úchopy, procházeli jsme proudem vody (Šíma měl zase oči navrch hlavy 😁), posílali jsme děti samotné skrz gymnastickou obruč nastojato. Ke konci hodiny jsme si děti otočili čelem k sobě a úplně jsme je pustili. Měli jsme je chytat jedině v případě, že by se jim dostala pusa pod vodu, jinak jsme je měli jen hlídat. Šíma se u toho hrozně křenil a pořád přepadával na jednu stranu – až bych řekla, že to později dělal naschvál, protože ho bavilo, jak ho chytám 😀

Po skončení hodiny jsme se cachtali ve sprše, protože byla úplně plná šatna. I v šatně jsme si dávali načas, abychom zabili trochu času – plánovala jsem, že Šíma usne cestou domů v kočárku, ale nechtěla jsem riskovat, že by usnul moc brzo, protože by mohl chtít jít večer moc brzo spát a zítra ráno by vstával…brzo 😀 Ještě jsme si v bufetu sedli na tomatovou polívku s houskou (ta byla tak výborná!) a povídali jsme si. Šíma se tvářil, že by si chtěl hrát s ostatními dětmi, ale když jsem ho vypustila, jen stál na místě a děti pozoroval. Není na malé lidi ještě moc zvyklý 🙂 Navíc jsou tam všichni větší než on, tak ho to možná trochu odrazuje 😀 Jednou se ale přiblížil k holčičce a chtěl jí dát naše klíče od skřínky. Holčička ho ale neviděla a odešla od něj. Šíma na mě pak hodil pohled A co teď mami?, tak jsem mu řekla Tak zkus najít naší skřínku! a on na to Tak jo mami, to je super nápad!

Šíma pak zkoušel asi pět různých skříněk – do všech pasoval klíč, to mu hledání značně ztížilo 😀 Nakonec ji ale našel, a my jsme pak vyrazili domů. Cestou usnul jako miminko 😊

Co trénovat: nic, všechno dneska bylo boží 🥰 ale mohli bychom jít zase s tátou do bazénu 🤔

Novinky: destičky jako rukávky