Posted on

V Albertu měli fakt luxusní mrkev, takže jsem jí nakoupila 2 kila 😅 Část jsem dala do mrazáku, z části jsem udělala boloňskou omáčku a zbytek jsem použila na super mrkvové muffiny. Šíma se olizuje ještě teď. Dělala jsem je, než přišla na návštěvu ségra a Šíma se rozhodl, že tetě ukáže, kolik zvládne spořádat muffinů na posezení! (Ehm čtyři a půl… 😅)

Ingredience

  • 180 g celozrnné mouky
  • trocha cukru
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • 150 g nahrubo nastrouhané mrkve
  • 2 vejce
  • 60 ml oleje
  • 100 ml mléka

Postup

  1. Předehřej si troubu na 180 °C.
  2. Ve vetší misce smíchej suché suroviny (mouku, cukr, kypřicí prášek, sodu, skořici).
  3. Do misky přidej mrkev, vejce, olej a mléko. Důkladně promíchej.
  4. Směs rovnoměrně přelij do formy na muffiny (používám silikonovou, není potřeba vymazávat). Směs by měla vystačit na 12 muffinů.

Skladuju je ve vzduchotěsné nádobě z Ikey. Podle místa v lednici je dám buď tam, nebo vydrží i na lince. Snažím se, aby je Šíma snědl tak do pěti dní. Většinou s tím není vyloženě problém 😂

Fotky