V Albertu měli fakt luxusní mrkev, takže jsem jí nakoupila 2 kila 😅 Část jsem dala do mrazáku, z části jsem udělala boloňskou omáčku a zbytek jsem použila na super mrkvové muffiny. Šíma se olizuje ještě teď. Dělala jsem je, než přišla na návštěvu ségra a Šíma se rozhodl, že tetě ukáže, kolik zvládne spořádat muffinů na posezení! (Ehm čtyři a půl… 😅)
Ingredience
- 180 g celozrnné mouky
- trocha cukru
- 1 lžička kypřicího prášku
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice
- 150 g nahrubo nastrouhané mrkve
- 2 vejce
- 60 ml oleje
- 100 ml mléka
Postup
- Předehřej si troubu na 180 °C.
- Ve vetší misce smíchej suché suroviny (mouku, cukr, kypřicí prášek, sodu, skořici).
- Do misky přidej mrkev, vejce, olej a mléko. Důkladně promíchej.
- Směs rovnoměrně přelij do formy na muffiny (používám silikonovou, není potřeba vymazávat). Směs by měla vystačit na 12 muffinů.
Skladuju je ve vzduchotěsné nádobě z Ikey. Podle místa v lednici je dám buď tam, nebo vydrží i na lince. Snažím se, aby je Šíma snědl tak do pěti dní. Většinou s tím není vyloženě problém 😂