Posted on

Chtěla jsem udělat vydatnou čočkovku ze zelené čočky, ale pak se mi Šímy trochu zželelo, a udělala jsem mu spíš sladší z červené čočky. Málem mi utrhal ruce! Cpal si ji až do krku, přestože jsem ji zrovna sundala z plotny a ještě v misce snad vařila 😀 (Samozřejmě jsem hoooooodně foukala a nenechala ho spálit se! 🙄😀 Chci jen říct, že byla fakt dobrá a fakt mu chutnala!)

Vyjde na 1-2 porce po 250 ml. Vhodné asi od 8 měsíců, pokud už zvládá vícesložkovou stravu a zná čočku. Na první čočkové jídlo bych to neviděla 🙂 Radši bych přidala trošku čočky do jiného jídla, které dítko už zná.

Ingredience

  • máslo
  • 1 cibule
  • hladká mouka
  • 2 mrkve
  • 1 brambora
  • dvě hrsti červené čočky
  • 300-500 ml zeleninového vývaru
  • sůl

Postup

  1. Rozehřej v malém hrnci máslo.
  2. Nakrájej cibuli nadrobno a dej ji opékat na máslo.
  3. Nakrájej na malé kousky (takové, aby je dítko zvládlo sníst v jednom soustě 😀) mrkev a bramboru.
  4. Máslo zapraš moukou a zamíchej. Přidej mrkev a bramboru, zamíchej a chvilku opékej.
  5. Zalij částí zeleninového vývaru. Přidej červenou čočku a zamíchej. Nech probublávat, dokud se neuvaří brambory s mrkví (asi 15-20 minut).
  6. Trošičku osol (není nutné).

Pro menší dítě můžeš polévku rozmixovat, větší dítě už kousky zvládne, pokud zná kousky 😊

Fotky